Harmonija različnih in ne tako vsakdanjih okusov
Za kosilo sem si zaželela kombinacijo, ki sem pravzaprav na začetku zelo dvomila vanjo, da sestavine sploh lahko pašejo skupaj. Res sem že velikokrat slišala, da lahko sadje in zelenjava res okuse izpopolnita med seboj in so nekatere kombinacije, kljub svoji nenavadnosti v resnici res zelo okusne. Tako sem tudi včasih, bila zelo skeptična, da paše melona in pršut v mešano in okisano zeleno solato, vendar zdaj pa vsej tej ideji, rada dodam še malček skute, kar pa naredi solati še dodatno piko na i. Od tega trenutka, ko sem okusila to kombinacijo, zelo rada eksperimentiram.
Ko sem naletela na kombinacijo manga in rdeče paprike, me je ta okus res zelo zanimal. Zato sem pečenemu, mariniranemu piščancu s curryijem si omislila to prilogo. Naredila sem jo z kuskusom, papriko in magom, kjer sem kuskusa dala zelo malo. Papriko in mango, sem čisto na hitro popekla, ravno toliko, da so se okusi med seboj povezali in pogreli. Ter čez polila še sok limone. Nad takšnim kosilom sem bila zelo presenečena, in res se nisem mogla do konca navdušiti, kako zelo sta ta dva okusa res pasala skupaj, saj sem res spraševala, čemu sem rabila toliko časa, da sem ugotovila, da tale kombinacija z papriko in magom je res vrhunska. Kuskus je bil tukaj čisto odveč, saj sem ga dodala, le zaradi straha, če mi morda okusi ne bi preveč pasali skupaj. Ja strah je bil tukaj res odveč.
Prav tako imam naslednji izziv probati jagode v solati z špinačo in zeleno solato, ter avokadom, feta sirom in balzamičnim kisom. To je tudi eden od izzivov, katerega imam namen probati v bližnji prihodnosti, vendar se trenutno soočam s tem problemom, da jagode vedno prehitro zmanjkajo, saj jih obožujem tudi brez vseh teh dodatkov.